jay-mantri-TFyi0QOx08c-unsplash.jpg

Hypnose og NLP

Hvordan foregår en session

Når du er kommet ind ad døren og har fået sat dig i den bløde stol, vil vi først snakke om dit problem du er kommet med. For nogen er det et helt andet problem end det vi havde snakket om i telefonen eller på mail og det er helt okay at skifte mening.

Efter at have snakket om problemet, taler vi om hvad du så gerne vil i stedet for. Hvad din ønskede tilstand er. Hvad ville du gøre hvis du ikke havde problemet længere, hvem ville du så være, hvilke muligheder ville det give dig og hvad ville du nu tænke om dig selv når du er fri og har ro i maven?

 

Derefter, når du er klar, vil jeg stille og roligt lægge dig i trance og hjælpe dig på vej mod forandringen. Nogen går rigtig dybt og nogen ikke så dybt. Det kan være forskelligt fra person til person og fra dag til dag. Man vil ofte opleve at gå dybere, efter at have prøvet det et par gange. Man kan lave en forandring både dybt, let og i en vågen tilstand.

downtown_remmenhypnoterapi_hypnose_kbh_0

Kan en terapeut installere ting man ikke selv vil have?


Nej, det ubevidste sind vil altid afvise forkerte suggestioner (forslag) som ikke stemmer overens med dine ønsker. I en trance vil jeg som terapeut altid kun gentage for dig hvad vi har aftalt af positive forandringer på forhånd. Det foregår altid i dit tempo så du kan være rolig og tryg i situationen. Du vil altid kunne hive i nødbremsen hvis det skulle blive nødvendigt og åbne øjnene igen af egen fri vilje. Der er aldrig nogen der har siddet fast i en trance.
Kan man tale i trance?


Ja, det kan man sagtens. En hypnosesession hos mig er et samarbejde mellem klienten og terapeuten. Jeg vil næsten hver gang stille spørgsmål undervejs og du vil kunne høre og svare på hvad jeg siger.
Er hypnose bare et “fix” til en hurtig ændring?


På samme måde som hvis man beslutter sig for at spise sundere, kræver det en vedvarende proces hvor man skal blive ved og ved med at lave den sunde aftensmad dag efter dag. Men man kan få hjælp og vejledning fra bøger, hjemmesider og apps. Efter et stykke tid bliver det til en vane og med tiden endnu lettere. På samme måde kan jeg hjælpe dig til at du kan hjælpe dig selv på vej og mod forandringen, men det er altid dig selv der skal gå det sidste stykke efter vi har fundet de positive tanker og mål frem.
Scenehypnose og terapeutisk


Scenehypnose er meget oppe i tiden og er en populær underholdning. Mange kender oftest kun den form for hypnose hvor folk bliver lagt i trance og bliver stiv som et bræt eller begynder at hoppe rundt som en kylling. Den hypnose er helt reel, deltagerne oplever det vi andre ser og ja, de er i hypnose.

Men hvor en scenehypnotisør bruger ti sekunder på at få folk i trance ved at sige ”SOV”, bruger jeg oftest ti minutter. Scenehypnosen kan for nogen opleves voldsom og pludselig.

Hos mig er en hypnose behagelig, rolig og afslappet og altid på klientens præmisser.
Hvad er NLP?


NLP står for Neuro Lingvistisk Programmering. De signaler hjernen (Neuro) modtager fra vores sanser gennem synet, hørelsen, smagen, duften og følelsesanen omsætter den til et ”sprog” (Lingvistisk) og sætter i systemer og metoder (Programmering) for at kunne forstå og bevæge sig i omverdenen.

Hvis jeg beder dig om ikke at tænke på en blå elefant … så har du allerede tænkt tanken. Så hvis du gentagende gange fortæller dig selv ”jeg skal ikke spise kage”, hvad tænker du så på resten af dagen?

Hvis du skulle ændre dine tanker, uden at bruge ordet ikke, hvad skulle du så begynde at sige til dig selv?
Kan jeg hypnotiseres?


Har du lyst? Så er svaret, ja. Alle mennesker oplever en trancetilstand to gange om dagen. Én gang lige inden man vågner og én gang lige inden man falder i søvn. Kender du øjeblikket hvor man kører i bil og er kommet hjem uden at huske man er kørt af motorvejen? Eller har læst en hel side i sin bog uden egentlig at have læst hvad der står på siden? Begge er eksempler på hvordan vi alle sammen mange gange om dagen oplever samme afslappet tilstand, hvor det bevidste sind var på vej væk. Den evne du har, kan jeg benytte til at guide dig ind i en rar og behageligt afslappet tilstand og du vil være i det som man kalder en trancetilstand eller hypnose.
Hvordan virker hypnose


Vi har alle et bevidst og et ubevidst sind. Vores bevidste sind er analyserende, vurderende, kritisk og stiller spørgsmålstegn. Hvis jeg fortalte dig at ”nu kan du være fri af dit problem” ville dit bevidste sind med det samme sige: ”Aah mon dog?”. I trance vil det bevidste sind være lagt på hylden, så der altså er adgang ind til det ubevidste sind. Det ubevidste, eller det underbevidste, er åbent, modtageligt og drømmende. Så når du er i trance vil dit ubevidste sind have mulighed for at stole og tro på når jeg fortæller dig at ”nu kan du være fri af dit problem”.